fbpx
Inkonst

25/11
Inställt | Residensvisning: Maria Naidu

Se ett verk som utvecklats i olika konstnärliga residens i hela Sverige

På grund av de nya strängare restriktionerna och den ökade smittspridningen ställs tyvärr detta arrangemang in. Vi är såklart ledsna för detta men hoppas att ni förstår.

///

Maria Naidu undersöker tillsammans med ett konstnärligt team hur likvärdighet kan uppnås mellan projektion och en levande kropp i en scenmiljö.
Fotograf Masahisa Fukases komplexa arbete översätts till en koreografisk komposition som blandar rörelse, projektioner, ljudlandskap, belysning i ett cineastiskt collage. “Black Bird (arbetstitel)” är inspirerad av Fukases konstnärskap samt hans fotografiska serie “Karasu” (The solitude of Ravens) och kretsar kring seriens centrala teman: isolering och tragedi, på olika nivåer av djup och abstraktion.
Arbetet utvecklas i olika konstnärliga residens i hela Sverige där olika former av projektion utforskats som interaktiv scenografi samt som ett möjligt verktyg för att skapa storskaliga polyfoniska kompositioner för endast en levande kropp/röst.
Under den senaste perioden, på IAC i november, har fokus varit att sammanfoga projektioner med ljudbild, skapad av Kent Olofsson och ljussättning av Imre Zsibrik.
Planerad premiär sker i november 2021 på Inkonst.

På våra arrangemang med fri entré behöver du inte reservera plats eller anmäla att du kommer, men vi rekommenderar att du kommer i tid.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.