fbpx
Inkonst

7/3
Rising! Tilda & Jon + Idyllia/Jazz i Malmö

Jazz i Malmö presenterar en helkväll med Tilda & Jon + Idyllia.

Dörrar 19.00.
På scen 19.30.
Entré: 80 kr, medlemmar 60 kr, student/ pensionär 60 kr.
Biljetter säljs i entrén konsertkvällen eller förköp via kulturcentralen.nu
Ibland fridfullt och idylliskt, ibland både kantigt och stött. Deras kärlek till jazz och fria improvisationer förenar grupperna och vi måste bara bjuda in dom till Jazz i Malmös serie “Rising”. (Där du alltid möter spännande och intressanta grupper/musiker som är på god väg till stjärnorna!) Det kommer bli så bra! Välkomna.

Tilda & JON

‎Gitarristen Jon Lipscomb (Baltimore, US) och pianisten Tilda Björnberg (Malmö, SE) möts i en duo där improvisationsbaserad musik är i fokus. Tillsammans skapar de ett sound där de båda stränginstrumenten kommunicerar i ett universum av kantiga rytmer, välvalda klanger och spontanitet. De har fått lovord främst för deras gemensamma sound och tillsammans delar de en stor kärlek till fri improvisation och förebilder så den amerikanska pianisten Cecil Taylor.
Medverkande:
JON LIPSCOMB – ELGITARR
TILDA BJÖRNBERG – PIANO

IDYLLIA

‎Idyllia utforskar gränslandet mellan det fria i improvisation och det kollektiva i arrangemang. Genom ärliga texter och svävande ljudlandskap färdas musikerna och publiken till en fridfull plats, en idyll. Bandet är Malmöbaserat och har spelat in sin debutplatta som släpps till våren 2023.
Medverkande:
IDA WACHSBERGER – SÅNG
ADAM SASS – TRUMPET
JENNY-ANNE FÅGLEFELT – TENORSAXOFON
EMIL BJÖRK – KONTRABAS
TILDA BJÖRNBERG – PIANO
HAMPUS PETERSSON – TRUMMOR