fbpx
Inkonst

11/11
Room 02:53 – The Lobby

”Beauty from Ugly, Expression from Oppression”

Dansarna Ranya Asadi, Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias, Lauri Lohi och Hanne Os Wold dyker in i en läcker värld av rörelse, där varje handling drivs av lusten att uttrycka ens djupaste känslor. Föreställningen hämtar inspiration från filmer, komedi och normkritik och undersöker människors benägenhet att missuppfatta varandra. Med punking/whackings unika mix av teatrala gester och vild storytelling som klangbotten, förvandlas rummet i Room 02:53 till något drömskt men ändå konstigt bekant.

”Beauty from Ugly, Expression from Oppression”
Viktor Manoel, The Original punker

Punking/whacking skapades ur behovet av att återta ordet punk som var ett nedsättande ord för homosexuella på 70-talet i USA. Tidens atmosfär var rasistisk och fördömande gentemot homosexualitet och queeridentiteter. På gayklubben Ginos i Los Angeles spelade legenden DJ Mr. Michael Angelo disco och funk den då mest provocerande och kontroversiella musiken, vilket skapade soundtracket till den befriande dansstilen.

The Lobby består av dansarna Lauri Lohi och Jérémy Gaudibert från Finland, Marvil Iglesias och Ranya Asadi från Sverige, och Hanne Os Wold från Norge. De arbetar med flera olika dansstilar, som whacking, house och funk. Room 02:53 är deras första gemensamma föreställning.

Av och med: The Lobby: Ranya Asadi, Jérémy Gaudibert, Marvil Iglesias, Lauri Lohi & Hanne Os Wold

Med stöd av:
Riksteaterns Produktionsresidens för dans 2021
Riksteatern