fbpx
Inkonst

18/9
Rörelsen – Teater Nu

Vi slungas ner i en brant spiral mot det oundvikliga slutet, en väg kantad av hemliga uppdrag, peruker, otaliga värvningar och osanningar. Vad är det vi gör när vi agerar och vad får det för konsekvenser? Ett spiondrama om viljan att göra skillnad inspirerat av den politiska filosofen Hannah Arendt.

DATUM: 18/9
DÖRRAR: 18.30
PÅ SCEN: 19.00
SPRÅK: SVE
TID: 2 H 20 MIN

Hon har kommit hit för att vänta på någon. Kanske har han trenchcoat, det är irrelevant. Vad har hon gjort sig skyldig till? Hon har definitivt agerat, hon får det att röra på sig. Går det egentligen att klandra henne? Hon gjorde ju i alla fall någonting.

Vi slungas ner i en brant spiral mot det oundvikliga slutet, en väg kantad av hemliga uppdrag, peruker, otaliga värvningar och osanningar.

Med inspiration av den politiska filosofen Hannah Arendt, spionberättelser och objektsteater har Teater Nu skapat en föreställning där godhet, lycka och arbete sätts under förstoringsglaset.

“Vad jag föreslår är mycket enkelt, nämligen varken mer eller mindre än att vi ska tänka efter vad vi faktiskt gör när vi verksamma.” – Hannah Arendt

Arendt avkräver oss handling och att vi tar ansvar för våra handlingar, trots att vi inte kan förutspå dess konsekvenser. Där även handlingens kvalité är av vikt och inte endast målet.

Vad är det vi gör när vi agerar och vad får det för konsekvenser?

BIO

Teater Nu är ett scen- och konstkompani med bas i Bollebygd och Göteborg som skapar scenkonst, rum för samtidskonst och mobiliserar mötesplatser. Teater Nu brinner för utforskandet av nya platser, nya former, nyskrivet och arbetar tvärdisciplinärt.

CRED

Manus och regi: Matilda Klamas
Skådespelare: Ronja Svedmark
Dramaturg och producent: Sara Östebro
Ljus och ljud: Viktoria Ottosson
Foto: Jesper Johansson