fbpx
Inkonst

17/12
Rosalind Goldberg “Jump with me!”

Föreställningen är tyvärr inställd

INKONST HAR TYVÄRR VARIT TVUNGNA ATT STÄLLA IN FÖRESTÄLLNINGEN. VI BEKLAGAR DETTA OCH HOPPAS ATT PUBLIKEN FÅR MÖJLIGHET ATT MÖTA ROSALINDS VERK FRAMÖVER PÅ VÅR SCEN. ALLA BILJETTER ÅTERBETALAS DIREKT AV KULTURCENTRALEN.

Kroppar som hoppar i en dansföreställning där relationer och handlingar hoppar ut ur sina vanliga mönster och blir synliga på nya sätt.

I Jump with me! möter du tre personer som enbart existerar genom hoppet. Deras manér och kroppar är formade av hoppet. De tänker när de hoppar. De pratar genom hoppet. Deras sånger sjungs när de hoppar. Känslorna hoppar. I kort, hoppet är deras livlina.

Hoppet är en enkel rörelse i sin grundläggande form. Det är en rörelse alla kan relatera till och många har en relation till: alla kan inte hoppa men alla vet vad ett hopp är. Med hoppet försöker vi distansera relationer från deras vanemässiga representation – att bokstavligen hoppa ur dess gängse göranden och låtanden. Med en uppsättning av rytmiska strukturer och påhittade angivelser formas en praktik som ligger till grund för hur relationerna uppstår på scenen.

Jump with me! utgår från enkelheten och aktiviteten i hoppet där hoppet utgör grunden för hur närhet, förhandling, ensamhet och samvaro gestaltas mellan dansarna.

 

Rosalind Goldberg (DE/SE) är koreograf och dansare med bas i Stockholm och Berlin. Hennes senaste föreställning MIT som visades på Inkonst 2015 nominerades till Prix Jardin d’ Europe och har bl a presenterats på festivalen Impulstanz (Wien) och Venedigbiennalen. Hon arbetar både själv och i samarbete med andra som t ex Ingri Fiksdal, Jonas Corell Petersen, Mårten Spångberg, Stina Nyberg och Sandra Lolax.

Koncept och koreografi: Rosalind Goldberg | Utvecklad och framförd av: Salka Ardal Rosengren, Anne-Mareike Hess, Tove Salmgren | Kostym: Anna Uddenberg | Komposition: Daniel Glatzel | Ljusdesign: Sandra Blatterer | Samproduktion: Weld (Stockholm) | Med stöd av: Statens kulturråd i Sverige och Norge.

45 min.

Arrangör
Inkonst