Inkonst

9/9
Samling: Øka, Little Finger + Fauna, Slackin’ Crew

Festen på Norra Grängesbergsgatan fortsätter på Bergsgatan. Jorden är platt och det snöar i helvetet.

Vi samlar några av de röjigaste och roligaste gängen som huserar på NGBG-festivalen för en total rinse out i Malmönatten. Från laidback beats och skönt häng med Slackin’ Crew, till disco, house och syra med Little Finger + Fauna, till komplett galenskap på dansgolvet med Malmös älskade drum n’ bass crew Øka.

Inkonst ligger förvisso inte på Norra Grängesbergsgatan men eftersom vår gamla chokladfabrik på Bergsgatan agerat main hub för Malmös elektroniska klubbliv och experimentella musikscen i över tio år så är det mycket kreativitet och svett som spillt över mellan dessa två adresser. På årets NGBG-festival håller vi oss dock till att spilla öl i mängder på vår servering vid Plan B:s scen så kom dit och skåla!

Men för en gångs skull kommer det nattliga lämmeltåget till Norra Gränges att byta riktning totalt – en slags lokal högertrafiksomläggning för en enda kväll. För när kylan och mörkret börjar sänka sig ordentligt över denna helighållna gatustump och dess många mörka gränder så är det dags att bege sig mot Möllan igen, hand i hand med en hel drös av festivalens festprofiler och flippade anhang. Då samlas vi igen på Inkonst.

ØKA
Moonbass + STRSR
Stora scen 00.30-03.00

Öka, Malmös enda Drum and bass crew har under de senaste 5 åren bjudit rejvarna i söder på vibrerande basar och smattrande trummor. Tillsammans med sitt eget ljudsystem har dom arrangerat en mängd fester både utomhus och inomhus. Till Inkonst har de dragit med sig den gamle räfven Moonbass som under 90- och början av 00-talet drev den mycket uppskattade DnB-klubben Big Bad Bass på Panora i Malmö. Han kommer tillsammans med Økas resident STRSR ge er en omgång basmassage ni sent skall glömma. Nu ökar vi takten!

Little Finger + Fauna
Helltown Acid Militia – Live
Tobias J – Live
Fai Ling – Kassett-DJ
Carl Richter – DJ
Sune – DJ
Lilla scen 23.00-03.00

Gänget bakom Little Finger har länge varit en central del i Malmös kulturliv – inte blott genom utgivningen av det lysande konst- och kulturmagasinet med samma namn, utan också genom en mängd vernissager och klubbevents. Eldsjälar som inte bara brinner för att tillgänggöra ung och spännande konst utan också vet hur man håller igång en riktigt bra fest. Inte minst eftersom de har med sig dansgolvsproffsen från Fauna som dragit ihop en lika vass som brokig lina till både NGBG-festivalen och Inkonst:

https://soundcloud.com/tobjohansson


SLACKIN’ CREW
Loungen 23.00–00.30

Kollektivet Slackin’ Crew (world famous for SLACK magazine) tar dig till det perfekta musikaliska universumet – innefattandes drömmiga beats, vibbig house och allt däremellan. Liksom Red Light Radio under Intonal så kommer detta grymma gäng husera i Inkonsts lounge och välkomna besökarna in i klubbvärmen direkt från gatan.

 

  • 9/9 2017
  • 23.00–03.00
  • 100:- Flyern ger fritt inträde innan 00.00 eller 2 för 1 innan 00.30
  • 18 år