fbpx
Inkonst

14/2
Sarah Hennies + Oren Ambarchi & Crys Cole

En kväll med experimentell musik, konstfilm och samtal.

Edition Festival och Inkonst presenterar Sarah Hennies — Contralto (filmvisning & Q&A) + Oren Ambarchi & Crys Cole (konsert).

Edition är en festival i Stockholm med rötterna i Londons Café Oto. Edition presenterar varje år det finaste vi har inom experimentell musik och ljudkonstkonst. Nu gäster festivalen Malmö för första gången i miniformat.

Oren Ambarchi och Cry Cole omdefinierar elektroakustisk musik, inte bara som “abstrakta” ljud, utan som en dagbok, en kärleksdikt, en dröm. Deras andra release “Hotel Record” fortsätter att utforska parets musikaliska och romantiska förhållande på ett ännu mer subtilt sätt och presenterar fyra långa stycken som berör olika delar av deras liv tillsammans: som musiker, som resenärer till exotiska platser eller som motspelare i ett kortspel… Varje stycke presenterar en distinkt ljudvärld, men alla uppnår samma suspenderade, halvsovande känsla. Osannolika kombinationer av det elektroniska och akustiska tar formen av en mjuk men insisterande dröm.

Sarah Hennies (f. 1979, Louisville) är en kompositör och slagverkare baserad i Ithaca, NY. Hennes arbete består av nästan plågsamt långa verk som subversivt utforskar psykoakustik, queeridentitet och performancekonst. “Contralto” är en timmes långt verk för video, stråkar och slagverk som landar någonstans mellan experimentell musik och dokumentärfilm. Verket presenterar en lång rad transgender kvinnor som talar, sjunger och utför röstövningar ackompanjerat av ett musikaliskt verk uppbyggt av konventionella och mer “icke-musikaliska” ljud.

“imaginative, resourceful, witty, defiant…haven’t been so deeply moved by a new piece in ages.” – Steve Smith, National Sawdust

Efter filmen träffar Berlin-baserade musikjournalisten och Intonalvännen Lisa Blanning Sarah Hennies i ett intimt samtal. Varmt välkomna!