fbpx
Inkonst

21–22/11
SATAN – Iggy Malmborg

SATAN är berättelsen om en hjälte som försöker bli en skurk men misslyckas. Följ med på den krokiga vägen från en barndom i en djupt kristen familj på den svenska landsbygden genom vänskaper, synder och hemlöshet, till Inkonsts sen. En hommage till den urgamla formen av muntligt historieberättande som för med publiken till fjärran platser.

DATUM: 21-22/11
DÖRRAR: 18.30

PÅ SCEN: 19.00
LÄNGD: 90 MIN
SPRÅK: ENGELSKA
MED SVENSKA UNDERTEXTER


I SATAN berättar skådespelaren och teaterskaparen Iggy Malmborg den tydligen sanna historien om sitt korta liv och sina problem i sex kapitel och en prolog. Det är en krokig väg som tar honom från en strängt kristen familj på den svenska landsbygden, genom vänskaper, synder och hemlöshet, till INKONST. Det vecklar ut sig en historia om en hjälte som försöker bli en skurk men misslyckas. SATAN kan också ses som en hommage till den urgamla formen av muntligt historieberättande, där aktörens kropp och röst är de enda verktygen som för publiken till fjärran platser. Men samtidigt är det något som smyger i skuggorna…

SATAN är dedikerat till illusionen som funktion Illusion som en tillfällig, njutbar eskapism, men också ett grundläggande verktyg för att skapa stabilitet och helhet i själva verkligheten. Vemhelst som dedikerar sig till ämnet illusion måste också ta sanningen i beaktning. I det här verkets värld är sanningen en pelare som avslöjar sig självt inom strukturen för fiktion. I hans tidigare verk har Mamborgs estetiska stil karaktäriserats av en fragmentarisk och repeterande natur. I SATAN kommer han dock för första gången berätta en historia med en början, en mitt och ett slut, i exakt den ordningen. Men vad betyder det att berätta en historia, går själva handlingen någonsin bortom att bara bygga sin egen självbild?

BIO

Iggy Malmborg är en performancekonstnär och skådespelare baserad i Malmö. Han är traditionellt utbildad skådespelare men hans arbete spänner brett mellan olika estetiker och stilar – både i solo och gemensamma projekt. Iggy Malmborgs största intresse som konstnär är att använda scenkonst som en modell varpå diskursen för olika pjäser direkt kan appliceras. Strategier som kan jämföras med minimalism används för att rikta strålkastarna mot det politiska i teater, likt en hierarkisk maskin med (omedvetna) mönster av inkludering och exkludering. Under åren har Malmborgs arbeten vunnit internationellt erkännande och blivit hyllade för att presentera komplexa, intellektuella diskurser på ett konkret sätt, fyllt med humor och värme.

CREDS

Av och med: Iggy Malmborg
Dramaturg: Johan Jöson
Ljusdesign: Ulrich Ruchlinski
Koregrafi: Sebastian Persson
Producent: Elisabeth Carmen Gmeiner
Assistent: Agnes Stecher
Co-produktion: Schauspiel Leipzig, Frascati Theater and BIT Teatergarasjen
I samarbete med: Inkonst, Stamsund Teaterfestival, Reykjavík Dance Festival and Dansstationen

Med stöd av: Konstnärsnämnden, Malmö stad och Ammodo (NL)