Inkonst

25/3
Sebastian Lingserius / KASS Produktion “D ANCER”

Dansföreställning som fantiserar om gym och kroppsideal (Teaterns Dag)

Ett träningspass på gymmet fyllt med fantasier om kroppen, strävan efter ouppnåeliga ideal och våra relationer till springbandet.

I D ANCER bjuds du in till ett annorlunda träningspass, som deltagare och åskådare. Det är ett verk som spekulerar kring de kroppsideal vi joggar mot på gymmet, de kroppar vi strävar efter att bli. Hur spänner vi våra muskler på yogamattan? Vad är vår relation till springbandet? Vilka imaginära personer springer vi mot?

D ANCER är viljan att arbeta mot någonting, ett diagram som alltid är framför en, en jakt mot ett slut, men ett slut som alltid förflyttas. En transformerande dans som triggar frågor gällande vår kroppsliga relation till vår omgivning, våra idéer om vad vår kropp är och kan bli. Under en stund får du t o m chansen att bli en D ANCER med dem, så ta med din pyjamas, hippaste yogautstyrsel eller luftigaste adidas-byxa och sväng loss dom små musklerna!

D ANCER är det senaste verket av Sebastian Lingserius, skapat tillsammans med kollegorna Nefeli Oikonomou och Franz Edvard Cedrins.

Föreställningen visas som en del av Teaterns Dag i Malmö.
Sebastian Lingserius är koreograf och performer baserad i Stockholm. Utbildad först på Kungliga Svenska Balettskolan och vidare genom en Master i koreografi på DOCH.  År 2011 startades KASS produktion, genom vilken han producerar sina verk i nära samarbete med hus såsom MDT, WELD och Dansens Hus i Stockholm. Genom att ha dansat och koreograferat de senaste 10 åren, anser han dans vara en möjlighet att omdefiniera vad det mänskliga subjektet möjligen skulle kunna bli.

Nefeli Oikonomou är en scenkonstnär och koreograf från Grekland, som bor och arbetar I Stockholm. Efter att ha utbildats inom dans (MoC) och design (UoA) har hon nyligen avslutat sin master i koreografi vid DOCH och den tvärvetenskapliga kursen Organizing Discourse vid Konstfack. Som frilansare sedan 2006 har hon deltagit i mångsidiga och internationella projekt, på teatrar som MDT, Forum, Kino Kultura, och förbereder också sitt kommande verk Rhymes of Pleasure på Weld inför 2017. Hennes nyfikenhet för disorienterande normer och hennes intresse för innovativa sätt till samrörelse, ger riktning åt sina koreografiska arbetsmetoder.

Franz Edvard Cedrins är kompositör, konstnär  och koreograf, baserad i Stockholm. Han är utbildad på Dramatiska institutet och har presenterat arbeten vid bland annat Norrlands Operan, Dramaten, Sveriges Television, Prins Eugens Waldemarsudde, Oslo National Theatret, Steirischer Herbst m.fl. Hans arbeten omfattar ofta dans, skulptur, installation, fotografi, ljudkonst och musik. Som ljudkonstnär, musikproducent och kompositör har han under de senaste åren arbetat med koreografer som Gunilla Heilborn, Halla Ólafsdóttir, John Moström och Sebastian Lingserius.

Koncept/koreografi: Sebastian Lingserius | Med: Nefeli Oikonomou & Sebastian Lingserius | Ljudläggare: Franz Edvard Cedrins | Skapad med hjälp av: Kinitiras Athens, Dansens Hus & MDT Stockholm | Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms Stad & Stockholms läns landsting.

På engelska

  • 25/3 2017
  • 19.00 kassa/bar 18.30
  • Teaterns Dag-knapp (50:-)
  • 70 min
  • Facebook event