Inkonst

2/5
Natthall – Sebastian Mullaert & Subchamber Ensmble

Vidunderlig konsert med Sebastian Mullaert och Subchamber Ensmble på Malmö Live - med nytt datum

Konserten Natthall med Sebastian Mullaert och Subchamber Ensmble fått ett nytt speldatum – den 2 maj 2021  möter Sebastians pulserande och avskalade elektroniska rytmer Subchamber Ensmbles stråkar och slagverk. Det skapas ett mäktigt ljudlandskap, som med konsertsalens världsledande akustik, ger dig en konsertupplevelse av rang.

Sebastian Mullaert har gjort sig känd världen över för sitt alldeles egna musikaliska formspråk. Organisk dansmusik, inspirerad av de djupa skogarna, vindlande älvarna och trolska bergsknallar som omger hans hem i Röstånga, vid gränsen till Söderåsens Nationalpark. Mindre känt är att han började sin musikaliska bana som klassisk violinist och pianist. Med Natthall sluts cirkeln. Vid sin sida har Mullaert Subchamber Ensmble, ett klassiskt musikkollektiv som rör sig utanför de traditionella orkestrala gränserna. Bakom Subchamber Ensmble finner vi bland annat den eminenta cellisten Gerda Holmqvist och den kända filmkompositören Nathan Larsson.

Med Natthall fortsätter Mullaert på sin improvisationsfärd. Projektet startade som ett samarbete och sedermera konsert med Tonhalle Orchestra Zurich i Schweiz 2017, i vilken Mullaerts verk tolkades och tonsattes. Från inspelningarna av av detta konstruerade han sedan grunden till sitt kommande album, som i sin tur kom att agera startpunkt för Natthall.

Genom att använda sig av en ny typ av teknologi så kommer Mullaert ta rollen som en slags digital konduktör. Solisterna från Subchamber Ensmble kommer under konsertens gång bli matade med digitala partiturer från Mullaert, som han skapar genom improvisationer med musikstyckenas huvudteman. Signalerna från solisterna går sedan tillbaka till Mullaert som omskapar dem i sin speciellt framtagna live-rigg. På så sätt skapas en sömlös blandning mellan elektroniska och akustiska ljudtexturer.

I fredags släpptes albumet det internationellt omtalade Natthall  och i denna dokumentär ser du hur mötet mellan den elektroniska- och klassiska musiken växer fram.

Tack till Region SkåneKulturrådet och Inter Arts Center som möjliggjort Natthall.