fbpx
Inkonst

27/9
Sebastian Mullaert’s Circle of Live x Subchamber Ensmble

Efterkonsert till Tony Allen x Jeff Mills på Malmö Live

Konserten med Jeff Mills och Tony Allen tar fasta på den magi som uppstår när skickliga musiker från olika musikaliska världar möts och låter garden falla. Efteråt i Kuben på Malmö Live fortsätter kvällen på samma spår när Sebastian Mullaerts världsturnerande Circle of Live-projekt möter tre klassiskt skolade musiker från Subchamber Ensmble. Musiken framförs live och med stort utrymme för improvisation och experimentlusta – inte minst eftersom projektet har sin verkliga premiär under Intonalfestivalen 2020. I samarbete med Inkonst erbjuds nu en första smygtitt!

Det mest problematiska med bilden av elektronisk dansmusik som statisk och självförsjunken är att den allt som oftast är sann. Sebastian Mullaerts projekt Circle of Live vänder upp och ner på den föreställningen genom att sätta gemenskap, improvisation och spelglädje i centrum. Artister från olika delar av såväl den elektroniska som den geografiska kartan bjuds in till något som mer liknar publika jam-sessioner än hårt uppstyrda spelningar. Det är en befriande upplevelse både för artisterna och de som kommer för att lyssna och dansa.

Till mötet med Subchamber har Sebastian den här gången tagit med sig den brittiske producenten Lawrence Guy som på senare år tokhyllats för sin djupa house, med släpp på bland annat Church och Studio Barnhus. Sebastian Mullaert själv behöver knappast någon ingående introduktion för Malmöpubliken. Det räcker med att säga att han är en av våra mest älskade elektroniska musiker och som därför far jorden runt med sina synthar och musikmaskiner minst lika mycket som han låter sig inspireras av de djupa skogarna runt hemmabasen i Röstånga.

Under ledning av Subchamber spelar filmmusikern från New York Nathan Larson, Gerda Holmquist som är en klassiskt skolad cellist med enormt register och medlem i Vindla String Quartet, samt musikern och kompositören Elina Nygren på altfiol som även hon ingår i hyllade Vindla String Quartet.

Förvänta er dans, oväntade vändningar och vidsträckta musikaliska utflykter. Men det bästa är att ingen riktigt vet hur det kommer att bli. Däri ligger magin.

Efteråt blir det än mer magi och dans på Inkonst då Kontra-Musik bjudit in den japanska DJ:n Haruka att hålla hov fram till morgonkvisten.

Konserten är ett samarbete mellan Malmö Live och Inkonst och presenteras på Malmö Live.