Inkonst

21–22/9
Seecker & Catjar (Institutet) “It’s never too late”

Dans utan skam på ett glittrande spökdisco

Tretton discokulor, en spökgunga och skor som går av sig själva på ett övergivet dansgolv när en musiker och en dansare byter roller för att reda ut hur man gör för att gå vidare efter ett trauma.

På ett övergivet disko, en plats som är dammig och mörk, blinkar en ficklampa. Där finns musik från 80-talet och gothiga kläder, svett och sorg. Två figurer som dansar solo och tillsammans, sjunger, live-improviserar musik och berättar berättelser om att vilja men inte förmå. Vad händer när man inte passar in i kategorierna? När man stressar och pressar för att nå perfektion och leva upp till förväntningar, men faller pladask? På scen karvas det ut en plats där svaret på de frågorna kan bli “Bara dröm, som om det var möjligt: dansa utan skam”.

It’s never too late är en föreställning där musikern Andreas Catjar och dansaren Andriana Seecker byter och delar roller med varandra på scen. Livemusik, dans och magisk scenografi blandas i ett berättelse om barndomens spöken som lever i oss, kroppstrauman och hur man ta sig fram trots att man inte passar in.
Andriana Seecker (DE) är en berlinbaserad koreograf och dansare som 2015 startade en serie där hon samarbetar med andra konstnärer. It’s never too late är andra delen i den serien.

Andreas Catjar (SE) är musiker som bland annat spelar i bandet Covenant och har länge samarbetat med Institutet.

Institutet (SE) är en turnerande svenskt teatergrupp med bas i Malmö och Berlin, som arbetar för att bygga internationella allianser inom samtida scenkonst med anspråk på utrymme för kritiskt tänkande och ett konstnärligt förhållningssätt till livet.

På scen/koreografi/musik/scenografi/kostym: Andreas Catjar och Andriana Seecker | Dramaturg; Jeannine Simon | Konstnärlig konsult: Anders Carlsson, Jeannine Simon | Producent: Annamia Brolund, Anders Carlsson | Grafisk form: Elise Catjar | Foto: Felix Gebhard och Institutet | I samarbete med: Ballhaus Ost | Med stöd av: Kulturrådet, Teak Theatre Academy Helsinki och Theaterhaus Berlin Mitte | Tack till: Erica Li Lundquist