fbpx
Inkonst

2/2
Siri Karlsson + Loljud

Syntar möter folkmusik i förtrollande mörker

Siri Karlsson korsar folkmusik med synthar och ett förtrollande mörker som inga andra. Nu återvänder duon på en releaseturné för det nya albumet ”Shake Shake Love”.

Siri Karlssons musik följer inga mallar. Duon skapar ett mystiskt, besynnerligt och suggestivt soundtrack till idag. Ljudlandskapet är en dekokt av elektroakustiska klanger skapade av udda mix av instrument som nyckelharpa, syntar, saxofon och röst. Det är nervigt, rått, mjukt, vackert, ärligt, lekfullt och allvarligt. I november reste duon till Berlin för att spela in sitt fjärde album tillsammans med producent Jari Heikki Haapalainen (Bear Quartet, JH3). Siri Karlsson har med sina tidigare album hyllats för sitt musikaliska egensinne och nyskapande av folkmusiken, särskilt med The Lost Colony (2015) och Gran Fuego (2011) som fick bl a Manifest pris.

“Maria Arnqvist och Cecilia Österholm överträffar sig själva i krocken mellan mörk folkmusik och snyggt elektroniskt. Var är filmen de just gjort soundtrack till?”Aftonbladet

Läs en intervju med Siri Karlsson här.
 

https://youtu.be/qYGpHg4OPFQ

Support: Loljud
Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon organiska ljud, som tillsammans med trummaskiner, syntar, astral sång och magnetiska texter skapar experimentel elektonisk pop som flimrar genom täta viskande skogar, snötäckta fantasiöknar och gnistrande magiska rymder. Loljuds liveshow garanterar dansant eko, fantasmagoriska videoprojektioner och en resa för sinne och hjärta.
Arrangör
Inkonst