Inkonst

30/9–1/10
SPLIT – My Lindblad Szlavik & Jørgen Teller

Tranceliknande drömuniversum i dansföreställning med livemusik.

SPLIT är en visuell och pulserande split-specifik performance med tre dansare och en livemusiker. Med referenser till klubb och electronic-kultur möter du ett föränderligt tranceliknande drömuniversum – en form för interzone där uppfattningen av tid och rum löses upp och utmanas. Publiken bjuds in till att aktivt delta och forma sin upplevelse i otraditionella ramar.

My Lindblad Szlavik & Jørgen Teller är två Köpenhamnsbaserade konstnärer som påbörjade sitt experimentella och tvärkonstnärliga samarbete under 2018. Det resulterade i föreställningen STRIKT som hade premiär i Koncertkirken i Köpenhamn i augusti 2019. STRIKT var en musikdramatisk föreställning med tre dansare och två livemusiker. SPLIT är deras andra produktion tillsammans där dom fortsätter att skapa scenkonst som rör sig i gränslandet av koreografi, konsert och performance.

Dansare & performance: Nanna Hanfgarn Jensen, Tomomi Yamauchi, Marluze Da Cruz | Koreograf: My Lindblad Szlavik | Musiker/ komponist: Jørgen Teller | Ljusdesign: Arthur van der Zaag | Med stöd av Statens Kunstråd, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Dansk Skuespiller Forbund, KODA – Dramatik