fbpx
Inkonst

16/10
Subchamber Ensmble + Albin

En grupp nytänkande symfoniker som bryter med sin skolning, och en bakåtblickande enmansorkester med fler maskiner än fingrar

Subchamber Ensmble är ett Malmöbaserat kollektiv av klassiskt skolade musiker som startades av filmkompositören/musikern Nathan Larson och cellisten/musikskaparen Gerda Holmquist. De arbetar med improvisation och intuitivt musikskapande och strävar efter att sudda ut gränserna mellan musikskapare och musiker, kollektiv och individ. Minimalism, drone, lyhördhet är några av ledorden som hörs tydligt i deras debutalbum som kom 2019.

Albin har gjort sig känd med sin stämningsfulla instrumentalmusik med analoga synthar och trummaskiner i centrum. Inspiration hämtas från 70-talets krautrock och sätts i en kontext av nutida elektro av den långsammare sorten. En minimalistisk men på samma gång varm ljudvärld där svepande melodier ofta står i centrum. Med fyra album och över 100 livespelningar i bagaget är han en sällsamt skicklig synt-livemusiker.Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.