fbpx
Inkonst

23/9–28/10
SUPINATRA “Metamorphosis”

Flora omvandlas till fauna i denna fotoutställning av den ryska konstnären Supinatra. Blomblad blir hud, ögon, tungor och öron - till slut blir människa och natur ett.

I utställningen “Metamorphosis” möts naturen och människan och blir ett med varandra. Flora blir till fauna, en förlängning av kroppen, blomblad omvandlas till hud, ögon, tungor och öron. Resultatet är vackert och fragilt men också obehagligt och ibland hotfullt. Håller naturen på att bli en parasit som tar över den mänskliga kroppen?

Supinatra försöker beröva plantorna deras naturliga element för att låta åskådaren uppleva dess objektiva skönhet. När växternas normala funktion sönderfaller, exponeras mångsidigheten hos de naturliga formerna och deras multi-associativitet. Hennes konst är ett försök att skydda och isolera sig från världen med hjälp av en beklädnad av växter, vilket paradoxalt nog ökar känslan av exponering och sårbarhet.

Fotoserien “Metamorphosis” reflekterar tydligt begäret att omvandla plantor till djur, och genom denna fusion visa på mångfalden och enigheten hos naturens element.

Supinatra eller Maria Luneva som hon egentligen heter (född 1998 i Moskva) är en rysk konstnär som arbetar med fotografi och video för att fånga sina kortlivade naturinstallationer. Detta är hennes första soloutställning och hon har tidigare visat sitt arbete i London och har blivit porträtterad i Vouge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Luneva (@supinatra)

 

ÖPPETTIDER
Du kan se utställningen på alla Inkonsts arrangemang.