Inkonst

29/9
Synd + Les Severe

Bakom det Göteborgsbaserade konstpop-bandet Synd hittar vi enäggstvillingarna Mikael Marklund och Erik Lagerwall.

På scen 21:00

Innan de slutligen fann varandra genom musiken var dom bittra rivaler. Men det var länge sedan och det är sent på jorden. Sedan bandet debuterade 2020 med ett självbetitlat album har de fått uppbackning av Hugo Henriksson, En vilsen saxofonist från Vårgårda och Martin Fridén en trumslagande långtradarchaufför från Fristad. Tillsammans har de blivit ett vanligt förekommande inslag i Göteborgs underground livescen.
I Synds musik kokas influenser från punk, dub, synth och DNB samman med texter som spänner från det personliga till det allmängiltiga, djuplodande, självutlämnande, svartsynt och samhällskritiskt. Med sax, trummaskiner, percussion, plonkiga syntar, en distad gitarr och otaliga effekter har de tagit på sig att ackompanjera apokalypsens sju ryttare och dränka dem i delay.
”Synd, är ett svek mot gud men det är också synd när man tappar något man gillar.”
-Karl Jaspers
Support: Les Severe (GBG)
Les Severe är ett band som började som ett solo-inspelningsprojekt. I början var musiken mer lagd åt noise-musik hållet, men med vilt skilda influenser. Efter lite tid så hade musiken fått mer och mer struktur fast fortfarande med samma spridda influenser. Efter en tid så tillkom fler bandmedlemmar, och en blev fyra. Musiken försöker hålla sig genreöverskridande med inspiration från allt mellan punk, hiphop, dancehall, experimentellt och konstpop, men är inte orolig över att slänga in andra element.