Inkonst

5–6/5
The Labyrinth – Marie Topp

Ett koreografiskt verk som reflekterar över tid och tillvaro

”Mötet sker i ett system med tydligt markerade in- och utgångar. Vi har alla riktningar att följa. De faktiska avstånden är omöjliga att förstå, vi kan betrakta scenariot på avstånd men kan bara navigera i närheten.

Vi rör oss genom ett landskap. Vi vandrar i en ständigt accelererande natur. Vi ser visioner. Sakta sliter omgivningen på vår fantasi. Vi måste våga röra oss, gå vilse och följa återvändsgränder för att kunna genomskåda logiken som finns.”

The Labyrinth är det första verket i en ny serie bestående av tre reflektioner över tid och tillvaro, iscensatta i olika format, rum och temporaliteter. Ett nytt koreografiskt verk av koreografen Marie Topp i nära samarbete med ljusdesignern Mårten K Axelsson och kompositören Julia Giertz.

Marie Topp är koreograf och dansare. Hon är utbildad dansare vid Statens Scenekunstskole i Köpenhamn i 2009. Hon skapar verk i det fristående, internationella scenkonstfältet och har samarbetat med en rad kunstinstitutioner, primärt i Danmark, Sverige och Tyskland tex Atalante, MDT, Kampnagel, Bora Bora, Reykjavik Dance Festival, Dansehallerne, Teater Momentum, Dansstationen och Inkonst. Nu senast har hon haft premiär på verket Hail to the Good Listener, ett beställningsverk till Dansk Danseteater. Parallellt med sin koreografiska praktik har hon erfarenhet som undervisare (DOCH, DDSKS,AFUK) och kurator (programmet för professionell träning i Dansehallerne). Mellan 2016-2019 var hon en del av Dansehallernes konstnärliga råd.

Choreography: Marie Topp
Music: Julia Giertz
Lighting design: Mårten K Axelsson
Developed and danced by: Johanna Chemnitz, Emilie Gregersen, Alen Nsambu
Dramaturgy: Igor Dobričić
Costume: Maria Ipsen
Song: Zosia Holubowska
Sound technician: Emil Assing Høyer

Producer: Gry Raaby
Bookkeeper: John Gottenborg Bruun v/ Cyrk
Production: Visible Effects Residencies: Holstebro Danseteater, Udviklingsplatformen/Tid i rum, Dansehallerne.

Co-production: Dansehallerne, Inkonst
Supporter by: Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden
  • 5–6/5 2022
  • DÖRRAR: 18.30 / PÅ SCEN: 19.00-20.00
  • 120/165:-
  • Biljetter