Inkonst

23/4–3/5
Bombina Bombast “#thelmatoo”

Bli bortrövad av Thelma och Louise

Följ med på flykt från patriarkatet när Thelma och Louise kör iväg i en limousine med dig i baksätet. I denna rullande interaktiva, intima föreställning med VR-inslag rör vi oss genom ett geografiskt och könspolitiskt gränsland. En episk roadtrip där du även bjuds på mat och dryck – men glöm inte att ta med passet!

#thelmatoo är en satirisk virtual reality car-show som korsar landsgränser. Med hjälp av platsspecifika scener och virtual reality placerar publiken mitt i en dystopisk framtid delvis inspirerad av Ridley Scotts ikoniska Hollywoodfilm.

I denna samproduktion mellan Bombina Bombast och danska Sydhavn Teater får publiken följa med på resan när Thelma och Louise flyr från det patriarkala Danmark över Öresundsbron till det feministiska Sverige.

Bombina Bombast (SE) är ett Malmöbaserat scenkonstkompani vars transdisciplinära arbete undersöker spel, verkligheter och perception i human specific-föreställningar eller storskaliga ”immersive” verk, alltid med fokus på deltagaren i projekt som omfattar teater, film, virtual reality, video-walks och installation. De undersöker förskjutningen mellan verkligheter och vad helst någon skulle kalla inte verkligt: det virtuella, digitala, fiktion, narrativ, identitet, superhjältar eller till och med minnen. Bombina Bombast har visat verk på festivaler i Danmark, Norge, Finland, Spanien och scener i Sverige inkluderar Orionteatern, Kulturhuset stadsteatern och Södra teatern i Stockholm såväl som Inkonst i Malmö.

Medverkande: Mille Maria Dalsgaard, Maria Carmen Lindegaard, Jerk Ohlsson, Olof Yassin | Regi: Stefan Stanisic | Dramatiker: Emma Bexell | Scenograf: Svante Back | Ljuddesign: Tim Bishop | Kommunikation: Karen Toftegaard Aps | Grafik: Sofie Diemer | Produktion: Marie Egetoft