fbpx
Inkonst

9/11
Trans-och tjejjourens namnbytarfest

Fest med musik, poesi, burlesk, tilltugg och mingel

Som en del av Tjejjouren i Malmös arbete med inkludering byter vi nu namn till Trans- och tjejjouren i Malmö. Ikväll firar vi, imorgon fortsätter kampen!

Vilka är vi?
Trans- och tjejjouren är en ideell förening som varit aktiv i Malmö sedan 2000. Vi är tjejer och transpersoner som erbjuder stöd via chatt och mejl till andra tjejer och transpersoner mellan 12 och 30 år. Vi är en feministisk organisation som arbetar mot det patriarkala förtryck som vi utsätts för dagligen genom att bedriva opinion, sprida kunskap och stötta.

Varför byter vi namn?
Vi har under flera år arbetat för att bli en mer inkluderande jour. Med vårt namnbyte hoppas vi kunna nå ut bättre till vår målgrupp – och tydliggöra att vår jour erbjuder stöd till alla tjejer och alla transpersoner. Vi hoppas även att namnbytet fungerar som ett uppmärksammande av det inkluderingsarbete som vi kontinuerligt bedriver, och att det påverkar andra jourer och verksamheter i samma riktning.

Varför har vi en fest?
Trans- och tjejjouren i Malmö bjuder in till en releasefest för att fira vårt namnbyte samt peppa till fortsatt kamp! Det blir musik, poesi, burlesk, tilltugg, mingel och mycket mer!
Ikväll firar vi – imorgon fortsätter kampen!

Arrangör
Trans- och tjejjouren i Malmö