fbpx
Inkonst

22–24/3
Turteatern “Grottbjörnens folk”

Välkommen in i neandertalarnas grotta

Välkommen in i neandertalarnas grotta, till lägereldarnas, mammutarnas och Jondalars tid. En arkeologisk odyssé fritt baserad på stenålderns stora hjälteepos om Ayla av Jean M. Auel.

Turteatern gästar Inkonst med totalsuccén Grottbjörnens folk en gränslöst underhållande föreställning fylld till bredden av kropp, humor och popkultur. Anna-Maria Carnhede på ETC skrev såhär i sin recension:

Stapplar ut med skrattgråtsvullet ansikte, förundrad och lite osäker på vad vi just varit med om. Decenniets mest skamlösa skrattfest… På scenen är det ladies night. I pjäsen är Jondalar en projektion, en funktion, en fallos, ett namn som viskas medan kvinnorna på scenen tillfredsställer sig själva och varandra. Han är visserligen alldeles, alldeles underbar, men helt och hållet utbytbar mot en, säg, sten i lagom höjd att gnugga skötet mot.

Gör det enda rätta och släng dig på biljettbokningen för att också du få uppleva en kväll i grottan med snuskklassikern som givit en hel generation läsare drömmar om björnfällar och cromagnonhunkar.   

Turteatern (SE) verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Vi är en teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, mod och kärleksfull respektlöshet.

Fritt efter Grottbjörnens folk av Jean M Auel | Koncept, idé & medverkande: Amanda Apetrea, Lisen Rosell, Nadja Hjorton | Scenografi & ljusdesign: Chrisander Brun | Kostym och mask: Daniel Åkerström Steen | Teknisk chef: Jenni Godoy | Teknik: Jonas Dillner, Snöret Lindén | Med stöd av: Konstnärsnämnden, Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Kulturförvaltningen Stockholms läns landsting