Inkonst

30/11
Vanligt Folk [live] + Filmpremiär

Sveriges EBM-stoltheter Vanligt Folk släpper album på iDEAL. Vi firar på Inkonst.

Texterna och idéen om att göra ”Palle Bondo” uppstod då min dotter föddes. Min dotter och sådana som henne är utdöende och utrensningen påskyndas och möjliggörs av den biomedicinska vetenskapen och applåderas av såväl marknadskrafter som det offentliga. Idéen om att min dotter och sådana som henne inte bör leva är en del av ett Mengele:skt arv, som i sin förskönade form, upprätthålls av kravet om funktionsduglighet och en paralyserande rädslan för att avvika. R A S H Y G I E N. Individualitet är viktig (?) men särprägel kan på sin höjd tolereras om det är att aktivt välja en viss stil. Allt annat som anses annorlunda bör diagnostiseras, medicineras eller gömmas bort. Men det är dom udda fåglarna som sjunger vackrast. Alltid.

Jag är pappa till mitt barn.
Min dotter är bl.a. utvecklingsstörd.
Palle Bondo är inte hennes ängel.

/Andreas, Halden 2017

30 november 2017 släpper Vanligt Folk skivan Palle Bondo på iDEAL Recordings. Fem låtar på 12” vinyl samt digitala format. Till skivan släpps också en film av konstnären Ludvig Gustafsson / Phantom Whistle. Filmen premiärvisas under gruppens miniturné 30 nov till 2 dec och kommer sedan finnas tillgänglig på gruppens youtubekanal

Vanligt Folk är en trio från Göteborg, med medlemmar utspridda över Skandinavien. Deras skeva musikaliska uttryck hämtar inspiration från punk, dub, techno, synth, hambo, indie och andra former av subkulturell populärmusik. De har sedan 2013 släppt ett album, två EP’s, en kassett och två singlar. De är ett starkt, egensinnigt och energiskt liveband som stått på scener som Roskildefestivalen och Gagnef. De vann pris för årets video vid Manifestgalan 2014 och har gjort konserter i både Sveriges Radio P2 och P3.

Arrangör
Inkonst