Inkonst

5/3
”Vice Versa” Benno Voorham & Abdalla Omari

En residensvisning av en work in progress

Vice Versa är arbetsnamnet för ett samarbete mellan den syriska bildkonstnär Abdalla Omari och holländsk/svensk danskonstnär Benno Voorham. Under en två veckors lång vistelse på Vitlycke Centre for Performing Arts fortsatte de forska i olika strategier att föra bildkonst och dans tillsammans i ett gemensamt dramaturgisk sammanhang. Nu fortsätter de arbetet i ett residens på Inkonst. Innehållet av arbetet bygger på olika berättelser om barn som lever i eller har flytt från Syrien. Deras avsikt är att skapa en fängslande dokumentär föreställning om överlevnad, förlust, konflikt, förstörelse och hur man håller ett frö av hopp, optimism och värdighet levande.

Vi bjuder in publiken till en visning av verket mitt i arbetsprocessen.

Abdalla Omari är en syrisk målare, performancekonstnär och filmare som för närvarande bor i Bryssel. Nyligen har han skapat The Vulnerability Series, som skildrar världens ledare i mycket sårbara situationer och bryter bilden av deras absoluta makt.

Benno Voorham är en holländsk danskonstnär som bor i Sverige sedan 1995. Under de senaste åren har han skapat produktioner med olika grupper av marginaliserade barn; HOME med sociala föräldralösa barn i Moldavien, Ukraina och Vitryssland och Waiting in the Margins med interna flyktingbarn i Georgien.

Vice Versa är producerad av LAVA-Dansproduktion. Residensen är gjort möjligt genom ett generöst stöd av Konstnärsnämnden. Residenset är en del av Inkonsts residensverksamhet.

  • 5/3 2017
  • 15.00
  • Gratis