Inkonst

2–31/10
Vita Nätter – Banditsagor

Bartendern bjuder dig på drinkar i denna föreställning om bruk och missbruk.

Välkommen till Vita Nätter, föreställningen där du serveras drinkar i en cocktailbar.

Vägledda av en professionell bartender tas vi med på en kväll som utforskar drickandets villkor och den berättelse som vilar i alkoholens dimmor. Bartendern blandar och serverar drinkar och skapar förutsättningar för en trevlig utekväll, men under den putsade fasaden finns något annat. Vid bardisken tar en historia form om bruk och missbruk, drömmar och misslyckanden samtidigt som den ena drinken efter den andra skakas i shakern.

Med utgångspunkt i den nischade cocktailbaren vill vi testa gränser och pilla i sår. Varför passar en utpräglad alkoholist så illa på en hipp bar och var går gränsen mellan eklektisk njutning och ångestdämpande drickande? Hur förändras upplevelsen av ett konstverk i takt med att berusningen stiger och vad händer med den som vägrar delta i vår tvingande svenska alkoholkultur? Vita nätter är en bartenders berättelse om sitt liv och sina drinkar, de han serverar och de han själv druckit. Alla likheter med verkligheten är en ren slump.

Vita nätter är Banditsagors (och Malmös?) första föreställning i en bar och görs med ett konstnärligt team från Public Plot.

Banditsagor är en Malmöbaserad fri teatergrupp som spelar för barn, unga och vuxna med utgångspunkt i det kollektiva berättandet. Med miljöspecifika föreställningar uppbyggda i nära möten med publik skapar Banditsagor teater i tron på styrkan i upplevelsen som uppstår i de rum där samtal redan pågår.

Public plot är ett arbetskollektiv som undersöker olika former för sceniskt berättande. Tidigare har Public plot satt upp Smålands mörker, Våld och pedagogik, bilföreställningarna Blue dreams och Gul framtid, samt nu senast Kropp och straff. Flera av Public plots verk har genomförts i samarbete med Inkonst och Banditsagor.

Regi: John Hanse | Ljuddesign: Jonas Åkesson | Manus: Henrik Bromander | Skådespelare: Oskar Stenström | Producenter: Karin Auran Frankenstein & Carina Ehrenholm

Observera att föreställningen inte spelas på Inkonst, utan på:
Care/Of Cocktailbar
Fiskehamnsgatan 11 C, Malmö

Vi följer Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner för att säkerställa en trygg miljö på våra arrangemang.