fbpx
Inkonst

21/11
Vuxnas makt och barns motståndsstrategier

Ett panelsamtal om barnkonventionen i samarbete med Bibu

Över hela världen klimatstrejkar barn. I Sverige blir Barnkonventionen en del av lagen. Samtidigt är barn den största grupp i samhället som har minst makt att förändra sina egna liv, men också hur samhället ser ut. Är en barnledd revolution möjlig?

Den 21 november välkomnar BiBu och Inkonst till ett panelsamtal med fokus på “Vuxnas makt och barns motståndsstrategier”. Vi börjar med en kort introduktion av Åsa Ekman om vad det egentligen betyder att Barnkonventionen blir lag den 1 januari 2020. Hur förändras relevansen och förhållningssättet från dagens tillämpning.

Efter det tar panelsamtalet avstamp i “Vuxnas makt och barns motståndsstrategier”. Unga Klara har sedan starten arbetet med barnperspektiv och är nu på turné med bla. föreställningen För att jag säger det, där de utgått från den nyaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier. Marie Parker Shaw har regisserat verk för barn och unga på flera av Sveriges scener. Tex. den omskrivna föreställningen Vi vet vart du bor, inspirerad av en verklig händelse om en lärare som går på ett nazistmöte och trots elevernas protester så får hon stanna kvar på skolan.

Medverkande:
Åsa Ekman, föreläsare och konsult barnkonventionen
Julian Vigil, pedagog Unga Klara
Klas Lagerlund, skådespelare Unga Klara
Moderator Marie Parker Shaw, frilansregissör, tidigare konstnärlig ledare Månteatern

Arrangörer
Inkonst och Bibu

  • 21/11 2019
  • 17.00–18.30
  • Fri entré