fbpx
Inkonst

1/10
WIP #7 Studiospecial

En jäkligt trevlig work in progress-bar för artister och verk 'in the making'

Det är dags för WIP att göra come back på Inkonsts lilla scen i höst och vi börjar med att göra en studiospecial, bara med artister som jobbat i Inkonsts musikstudio under året.

WIP är en scen med låg tröskel och högt i tak där artister kan visa, testa och dela med sig av sitt pågående skapande, samtidigt som publiken får en smygtitt rakt in i den kreativa processen och möjlighet att höra hur artisten funderar kring sin konstnärliga process. Inkonst upplåter med WIP sin scen till sånt som är fint, fult, färdigt eller precis i startgroparna. Och så vill vi så klart dricka öl och och ha det jäkligt trevligt!

Dragartisten och konferenciersproffset Ziggi Willpower kommer guida dig genom kvällarna och intervjuar alla artister i sin mikro-talkshow.

Artist?
Vi välkomnar brusiga ljudlandskap, glittriga trikåer, tunga beats, skeva monologer och allt annat som kan tänkas florera i huvudena på Malmös aktiva konstnärer. Scenen är din! WIP kommer också att vara den 29 oktober och 26 november 2020.
Läs mer och anmäl dig här. 

Publik?
Kom och häng, drick nåt gott, lyssna och titta! Vi uppmuntrar alla; så väl publik som konstnärer att öppna upp för ett samtal kring verken – ställ frågor, kommentera, inspirera!

Artister

Martinou skapar suggestiv dansmusik med avsikt att låta lyssnaren absorberas i sin egen känslorymd en stund. Brus och tyngre rytmer från techno blandas med den upplyftande känslan av trance och house till något som inte alltid är lätt att definiera till en genre. Han har en framträdande roll i vinyl-baserade skivbolaget Sewer Sender tillsammans med vännerna Alice Bas, Nokato Nomer och K Bobrov och driver deras månatliga radioshow på kanalen Rinse France. Tidigare spelningar har varit främst att snurra skivor i Sverige och runt om i världen, men kvällens framträdande blir ett första någonsin live-set med osläppt musik skapat i Inkonst musikstudio.

Friggen
En mystisk skog, en elektrisk dröm. Med oändliga möjligheter, skapa gränslöst kreativt. En upptäcksfärd efter något vackert. Det är vad Niklas Larsson försöker åstadkomma under artistnamnet Friggen.

Baby Sage
Baby sage rör sig i en dunkel, liten, nära och stundtals episk ljudvärld där hennes starkt berörande och ärliga röst blandas med klassiskt piano, skavande synthar och cello. Baby Sage (Miranda Gjerstad) är uppvuxen i Malmö och gjorde sig redan som tonåring ett namn på Malmös musikscen, hon hoppade av gymnasiet och flyttade hon till Berlin tillsammans med Malmö-artisten/producenten Loljud där dom försörjde sig som gatumusikanter. Senare började Baby Sage samarbeta med Berlinbaserade bandet Lonski and Classen. Hon släppte en Ep på deras skivbolag Osthafen och har spelat på scener och festivaler som Fusion festival, 3000 grad, Kantine am Berghain, Volksbühne Berlin och har även varit signerad låtskrivare hos Warner Chappel Germany.
Redan som 17 åring blev hon nominerad som årets osignade artist på Manifestgalan och senaste åren har hon producerat/komponerat musik till ett antal teater/dansföreställningar och även som en del av den elektroniska duon Lilium.
Baby Sage är i sitt sanna element som live artist i en drömsk och filmisk ljudvärld där en underliggande uråldrig folkton blandas med moderna texter och alltid med rösten i fokus som inte lämnar någon oberörd.

Greg and Fede
A chance meeting brought these two persons together. Federico, the scientist, and Gregory, the classical kontrabassist, have converged in Malmo to dj, to produce, and to excite. Focusing on their deep love for all things music, they look towards techno for inspiration in the search for their own, unique sound.

 

https://youtu.be/lC6iTwi-tkc