Inkonst

29/10
WIP #8

En jäkligt trevlig work in progress-bar för artister och verk 'in the making'

WIPs säsongspremiär var supernajs och nu kör vi vidare i snabb takt med nästa omgång, här blir det både ordsmeder och hemliga artistpersonas. Kom ihåg att allt kan hända på WIP!

WIP är en scen med låg tröskel och högt i tak där artister kan visa, testa och dela med sig av sitt pågående skapande, samtidigt som publiken får en smygtitt rakt in i den kreativa processen och möjlighet att höra hur artisten funderar kring sin konstnärliga process. Inkonst upplåter med WIP sin scen till sånt som är fint, fult, färdigt eller precis i startgroparna. Och så vill vi så klart dricka öl och och ha det jäkligt trevligt!

Dragartisten och konferenciersproffset Ziggi Willpower kommer guida dig genom kvällarna och intervjuar alla artister i sin mikro-talkshow.

Publik?
Kom och häng, drick nåt gott, lyssna och titta! Vi uppmuntrar alla; så väl publik som konstnärer att öppna upp för ett samtal kring verken – ställ frågor, kommentera, inspirera!

Artist?
Vi välkomnar brusiga ljudlandskap, glittriga trikåer, tunga beats, skeva monologer och allt annat som kan tänkas florera i huvudena på Malmös aktiva konstnärer. Scenen är din! WIP kommer också att vara den 26 november 2020. Läs mer och anmäl dig här.

Artister
!SAURA är den Malmöbaserade artisten, rapparen, producenten och låtskrivaren som sätter pricken under utropstecknet. År 2018 kom debutsingeln ”Tamagucci”, som året därpå efterföljdes av singlarna ”Vet dom” och ”Come at me” (ft. MC Hans). På nationaldagen i år släppte !SAURA den fjärde antirasistiska singeln ”Jante” – eller som !SAURA själv provokativt beskrivit: ”den nya nationalsången” – i samarbete med producenten Oliver Björkvall. !SAURAs musik har av bl.a. Popmani beskrivits som ”särpräglat” och ”feministisk samhällskritik skickligt inlindad i vackert sylvassa ord”. Produktionerna präglas av perkussiva, rytmiska och bastunga beats och bjuder in till både dans och eftertanke.
Lyssna här.

Harold Journey is a classic revenge story. With a theatrical presentation H.J is an electronic pop singer songwriter with a vendetta. His songs about lost love and his life as a drifter tell the story of a man with nothing left to loose, giving life one last shot.
”When you’ve pissed your pants you thank god it’s raining”
– Harold Journey,
To Hell and Back.
Kolla här.

John Reidar Holmes är en musiker från Malmö. Han skapar ljudlandskap och ambient musik med en modulärsynt och elgitarr. Musiken är instrumental och ämnad att skapa lugna och kontemplativa sinnesstämningar. Johns senaste album, ’The Forgotten Art of Living’ har spelats i Sveriges Radio Elektroniskt i P2 och har skrivits om på Magazinesixty.com och Asifnoway.com. John håller just nu på att jobba på en kommande singel som ska släppas av ’Sound+Matter’.
Lyssna här.

Samuel Sundin Waldenström har den senaste tiden synts mest i musikaliska sammanhang med sitt projekt SUNWALD, där han skapar experimentella ljudlandskap, inspirerat av skandinavisk mystik och arbetarkultur.
Sedan han gick ut Skurups Skrivarlinje 2010, så har han arbetat med ett diktmanus ”Drönarnas dagbok”. På WIP kommer han att läsa några välvalda dikter ur detta manus, i hopp om att färdigställa det och slutligen ge ut det.
Läs Samuels dikter här.

Gällande Corona just nu:
Vi följer Folkhälsomyndighetens uppdateringar och direktiv noga och vi gör allt vi kan för att motverka smittospridning på Inkonst och samtidigt ge dig en så bra kväll som möjligt.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt för att minska virusets omfattning så tänk på detta när du besöker oss:
Håll alltid minst en meters avstånd till andra sällskap och till vår personal i köer, framför baren, när ni sitter och när ni rör er i lokalen.
Du får bara äta och dricka om du sitter vid ett bord eller någon annan form av avgränsad sittplats.
Har ni minsta symptom på sjukdom ber vi er att stanna hemma.