Inkonst

3/9
Zoë McPherson + Dungeon Acid

Cut-up-teknik, ljuddesign och baskaggespäckade rytmspår blir ett i en oblygsam blandning av avskalad basmusik och konsthögskole-techno. 
Vad är roligare än en multimediakonstnär? Allt! Tänker ni. Det gör vi också.
Vi har sett dem, vi har arbetat med dem, och vi hatar dem. Nää, nu skojar vi. Vi älskar dem!
Iallafall Zoë McPherson. Hennes konst får nämligen folk att dansa (bland andra saker). 

Efter nästan två veckor i Inkonsts residenshåla kryper Zoë ut och bjuder på ett av sina vida beryktade liveset. Cut-up-teknik, ljuddesign och baskaggespäckade rytmspår blir ett i en oblygsam blandning av avskalad basmusik och konsthögskole-techno. 

Zoë McPherson har varit en självklar del av den lite mer äventyrliga delen av europeiska dansmusikintellegentian ett bra tag nu. Hon har spelat på ställen som Mutabor i Moskva, De School i Amsterdam, legendariska Tresor i Berlin, Zvuk i Almaty, Chouftouhonna i Tunisien och Concrete i Paris och släppt på geniala bolag som Morphine Records, BAKK och SVS Records. Kan listan göras längre? Ja! Men här slutar vi. 

Body & Guts har tyvärr behövt ställa in sitt framträdande på fredagens konsertkväll. Men! Dungeon Acid, snabb som blixten, kommer och fyller båda deras skor. Jean-Louis Huhta, som han också heter, behöver väl ingen närmare introduktion? Bildgooglar du “svensk musiklegend” kommer en bild på honom upp. Vi lovar!

Konserten är en del av Shape-samarbetet som är delfinansieras av Creative Europe Programme. www.shapeplatform.eu

“Platform for Innovative Music and Audiovisual Art from Europe”