Inkonst

21–22/11
Zonen – Nina Jeppsson & Kent Olofsson

Inspirerad av den ryska filmaren Tarkovskijs idévärldar, om att ge sig ut i det okända, i sökandet. Zonen är ett scenkonstverk, en blandning av film och konsert.

SPELAS PÅ PANORA
Salong 1
21-22/11
19:30
Ca 2,5h
Svenska
film / concert / performance

Detta är Zonen. Den kan till och med verka godtycklig, men i varje ögonblick är den sådan som vi själva skapar den … med vårt eget inre tillstånd.
– Stalker

Zonen är ett scenkonstverk, en blandning av film och konsert. På scenen ser vi skådespelaren och regissören Nina Jeppsson samt tonsättaren och scenkonstnären Kent Olofsson. Tillsammans med andra konstnärskollegor och vänner har Nina och Kent arbetat fram en föreställning som inspireras av den ryska filmaren Tarkovskijs idévärldar, om att ge sig ut i det okända, i sökandet.

Från hans film Stalker har de lånat muttermetoden, att endast kasta en mutter i taget och gå dit där den landar. De har underkastat sig Zonens egna lagar, och långsamt börjat ana att hjärtat alltid har kallat på Zonen, och att de inte har kommit dit för att skriva rapporter, utan för att böja knä.

Nina Jeppsson är skådespelare, regissör, dramatiker och performancekonstnär. Hon är utbildad på skådespelarprogrammet, Stockholms Konstnärliga Högskola. Hon har tidigare skapat, regisserat, och spelat i föreställningarna: På spaning efter den tid som flytt på Orionteatern, Till Kärlekens Antarktis på Dramaten och Independence Day på bl.a. Turteatern.

Kent Olofsson är en tonsättare och scenkonstnär med en omfattande konstnärlig produktion, han har komponerat över 200 verk som spänner över ett brett konstnärligt fält: orkester, kammarmusik, elektronisk musik, rockmusik och musikteater. De senaste tio åren har hans arbete i hög grad varit fokuserat på experimentell, samtida scenkonst där hans kompositioner och ljudscenografi varit starkt integrerade element. Sedan 2021 är han professor vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

  • 21–22/11 2022