Inkonst

INKONST-TV

Här samlar vi alla digitala produktioner vi gör under vårt koncept Inkonst-TV

Första avsnittet av BLÄCK – Inkonsts utopiska litteraturscen. Nu på din skärm!

Inkonsts utopiska litteraturscen BLÄCK har parat ihop sig med med författaren, föreläsaren och transaktivisten Saga Becker (@sagabecker). I BLÄCK bjuder hon in queera författare som intervjuas om sina verk, livet och kampen. Först ut i ett digitalt format är dramatikern och skådespelaren Johan Ehn (@johanjimehn), som nyligen tilldelades Nils Holgerssonplaketten för sin senaste bok Hästpojkarna. Se även det andra klippet med förpoeten Kasper-Uno Windh, som valts ut av den queera kulturföreningen PAGE 28 (@pagekulturscen).

Läs mer här

 

BLÄCKs andra digitala gäst är serieskaparen Adrian Malmgren, som även undervisar på den hyllade Serieskolan i Malmö. Förpoet är Hillevi Ringgren, som valts ut av den queera kulturföreningen  PAGE 28.

Läs mer här

 

Inkonst-TV | Bakom verket: GOLDIE – del 1 & 2

Vi har följt Esmeralda Ahlqvist och hennes kreativa process med sitt verk GOLDIE, som visas hos oss senare i vår. Detta är första delen. GOLDIE är ett performance i form av en videomusikal om ensamhet; med hundar, kungligheter och andra opålitliga berättare. Läs mer här.

 

Det nya normala? – Tre live-streamade samtal

Inkonst vill skapa debatt – och bjuder därför in till tre live-streamade samtal om kulturlivets nya normala: hur såg det ut före krisen och hur vill vi att det ser ut efter?