fbpx
Inkonst

Jobb/Praktik

MEDARBETARE

◉ ◉ ◉ ◉ ◉

INKONST SÖKER EN MARKNADSFÖRARE FÖR ETT 80% VIKARIAT

Inkonst är en arbetsplats med högt tempo, många besökare och hängivna medarbetare. Vi behöver dig som älskar kultur och kan marknadsföra vår stora bredd av arrangemang till rätt publik. Vi vill möta nya idéer, yrkeskunskap och professionalism från någon som har lust att vara en del av Inkonst. 

ERFARENHET & KUNSKAPER

Du har baskunskaper inom marknadsföring i ett brett perspektiv, gärna med erfarenhet från kultur och evenemang. Du har koll på de vanligaste kanalerna inom marknadsföring, såsom WordPress och annan CMS, Meta business suite, biljettsystem (vi använder Tickster), pressarbete, enklare grafisk form för trycksaker och digitalt bildmaterial (Adobe-paketet) och är självklart en fena på sociala medier. Du har också grundläggande kunskaper inom rörlig bild. Det är viktigt att du behärskar både svenska och engelska väl och att du kan uttrycka dig på ett passande sätt både i kortare och längre format. Du är van att arbeta med egen budget och har en grundläggande förståelse för ekonomi. Du är bra på att koordinera och arbeta strukturerat. Du har känsla för målgrupper och publikarbete som tar Inkonst in i framtiden. Det är ett extra plus om du har någon form av erfarenhet av scenkonst.

DITT TEAM

Du har i ditt team en marknadsförare som arbetar mot musik på deltid, ni jobbar tätt ihop med ansvar för varsin scen. Du kommer primärt arbeta med scenkonst samt det övergripande varumärkesarbetet för hela huset.

ANSVAR

  • Koordination och planering av marknadsföringsarbetet i marknadsgruppen.
  • Dagligt arbete med marknadsföring inom följande områden: hemsida, digital annonsering, sociala medier, biljettsystem, trycksaker, digitalt bildmaterial, pressarbete, trailers.
  • Skriva texter på svenska och engelska för t.ex arrangemang, press och sociala medier.
  • Säsongsplanering för marknadsföringen i dialog med våra producenter.
  • Övergripande strategier och långsiktig utveckling tillsammans med verksamheten.
  • Publikarbete: övergripande ansvar tillsammans med våra producenter.

 

VEM ÄR DU

Du är en person med några års erfarenhet av marknadsföring och med ett intresse för det program Inkonst presenterar inom experimentell och alternativ scenkonst, musik och andra konstformer. Du är en trygg person med is i magen, som är bra på att prioritera och det är viktigt att du inte förlorar helhetsbilden när tempot är högt. Du tänker strategiskt och kan göra analyser, men är också någon som trivs med att arbeta väldigt “hands on” med det dagliga arbetet. Du har ett öppet sinne och trivs att arbeta på en ombytlig och spännande arbetsplats tillsammans med andra eldsjälar.

OM INKONST
Inkonst är en fristående kulturscen i Malmö för scenkonst, musik och andra konstformer som presenteras i form av föreställningar, konserter, klubbar, samtal, workshops och residens. Vi visar nyskapande och samtida kultur som rör sig utanför det etablerade, självklara och genrebestämda. Vi ställer också vår kompetens och resurser till förfogande för andra delar av kulturlivet. Vi brinner för konst som spränger gränser, utmanar och tar risker men som också är lekfull, underhåller och sprider glädje. Inkonst har funnits sedan 1998 och huserar sedan 2006 i den gamla chokladfabriken Mazetti på Bergsgatan i Malmö. Inkonst är en välkomnande plats för det skeva och annorlunda, en plats där det finns möjlighet att gå utanför dig själv och uppleva något du inte trodde var möjligt.
Inkonst är en ideell förening där en verksamhetsledare ansvarar för den dagliga driften tillsammans med ett 15-tal anställda samt timanställd kvällspersonal.

ANSTÄLLNING

Vikariat 

Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: 80%
Månadslön.
Arbetstider: 32 tim/vecka framförallt dagtid måndag–fredag, målstyrd arbetstid beroende på verksamhetens behov, kvällsarbete kan förekomma.
Kollektivavtal finns med Unionen.

ANSÖKAN

Maila personligt brev och CV till: jobb@inkonst.com 

OBS! Ange löneanspråk för heltid före skatt i din ansökan samt när du kan börja jobba på Inkonst (vi ser helst att du kan börja redan i augusti 2024). Löneläget på Inkonst ligger normalt i relation till det fria kulturlivet, men viktigt att du är medveten om att det skiljer sig från lönerna inom näringsliv eller offentlig sektor.

Sista ansökningsdag är 15 juli 2024, men vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datumet. För mer information maila verksamhetsledare Anna Reimegård, anna@inkonst.com

 

◉ ◉ ◉ ◉ ◉

Alla övriga tjänster är just nu tillsatta men du kan alltid skicka en spontanansökan till info@inkonst.com

◉ ◉ ◉ ◉ ◉

PRAKTIKANTER –

Inkonsts musikkontor har ett praktikantprogram öppet för personer inom och utanför Sverige,  anslutna till relevanta utbildningsprogram och/eller Erasmus/motsvarande.
Arbetsuppgifterna inkluderar produktionsledning, logistik, stage managing, enklare PR-uppgifter med mera. Teamet är litet och dynamiskt och ett högt personligt ansvar tillämpas.
Längd och schemaläggning av praktiken är flexibel. Ansök till mika@inkonst.com med några ord om dig själv och ditt CV bifogat.