Inkonst

Om Oss

Inkonst är en mötesplats för scenkonst, musik, samtida konst och kultur som rör sig utanför det etablerade, självklara och genrebestämda. Inkonst visar konst som spränger gränser, leker, utmanar och tar risker. Inkonst bjuder in publik och deltagare till kulturupplevelser som underhåller och gör livet värt att leva.

Inkonst har funnits sedan 1998 och huserar sedan 2006 i den gamla chokladfabriken Mazetti på Bergsgatan i Malmö, nära Möllan och Station Triangeln. Vi har tre scener: blackboxen samt en stor och en liten scen och tar max in 600 personer i vårt hus. Inkonst är en välkomnande plats för det skeva och annorlunda, en plats där det finns möjlighet att gå utanför dig själv och uppleva något du inte trodde var möjligt.

Välkommen till Inkonst!

 

Musik

Inkonsts musikscen presenterar livemusik som vågar vara smal, vågar sträva framåt och vågar experimentera. Akterna spänner över genrer som elektroniskt, techno, rock, kraut, doom, världsmusik, jazz eller pop. Vi presenterar både unga artister, de som är etablerade på den internationella arenan, såväl som de legender som har format den musik som vi intresserar oss för idag.

Se våra event här

Scenkonst

Inkonst är också en scen för samtida scenkonst med starkt fokus på vad som händer internationellt, men även presenterar det nya från Malmö och övriga Sverige. Den röda tråden är det tvärkonstnärliga och gränsöverskridande där den traditionella teaterns grundregler inte längre är självklara. Våra föreställningar låter sig inte ramas in som teater, dans, performance utan rör sig ofta fritt mellan olika traditioner och uttryck.

Se våra event här

Residens

Inkonst är en kreativ plats för arbete och vi erbjuder årligen flera residens inom musik och scenkonst. Vi samproducerar även projekt  tillsammans med andra aktörer och skapar workshops och samtal om konsten och dess betydelse i samhället.

Läs mer om Inkonsts residens här

Inkonst kök & bar

Inkonst har en egen bar som är öppen i samband med våra arrangemang. Vi har ett litet men väl valt utbud av gott öl och vin samt flera fina alkoholfria alternativ.

Vill du göra ett arrangemang på Inkonst?

Inkonst samarbetar med flera arrangörer från det lokala kulturlivet och ordnar även större konferenser och festivaler. Vill du göra något i huset? Har du idéer? Kontakta någon av våra producenter Petra för scenkonst och Ulf för musik.  Gäller det övriga konstformer kan du beskriva din idé i ett mejl till info@inkonst.com så ser vi till att det hamnar hos rätt person. Är du artist och vill skicka en boknignsförfrågan gäller samma kontaktpersoner.

We support policies that promote equality for all people

Inkonst har verksamhetsbidrag från Statens Kulturråd.

Inkonst har verksamhetsbidrag från Malmö Stad.

Inkonst har verksamhetsbidrag från Region Skåne.

Just nu har vi även projektbidrag från Sparbanksstiftelsen Skåne/Swedbank.

Inkonst är en del av projektet PULS, som stöttas av Nordisk Kulturfond och Nordiska Ministerrådet för Kultur.

Up Node is a platform for collaboration between a network of Nordic festivals for experimental music and sonic arts. The collaboration consists of seven festivals in Northern Europe and aims to strengthening new emerging artistic expressions within the Nordic Countries towards exchange of knowledge between the partners and to increase mobility for Nordic artists.

Inkonst har bidrag av Nordiska ministerrådet.

Med stöd av Konstnärsnämndens internationella program. Konstnärsnämnden är en statlig myndighet under regeringen. Myndighetens övergripande uppgift är att främja möjligheter för konstnärer att vidareutveckla sitt konstnärskap, att främja konstnärlig utveckling och stödja nyskapande kultur.

Inkonst har bidrag av Shape+ Platform.

Inkonst har bidrag av Creative Europe.

Check out Momondo’s Malmö Guide  for travel inspiration.