Inkonst

PERFORMING ARTS S’23

Scenkonstvåren 2023

11/2

LEAD US – LISA JANBELL & RIKSTEATERN

Vårsäsongen 2023 sparkar igång genom att välkomna dig in i en dansritual med klubbkänsla om gemenskap, tillit och djup vänskap

12/2

NASSIM-NASSIM SOLEIMANPOUR & RIKSTEATERN

En ny skådespelare för varje föreställning och ett hemligt manus som ingen i rummet tidigare har sett när överraskningarnas mästare Nassim Soleimanpour gör självbiografisk monolog.

16/2-17/2

BAYWATCH – POTATOPOTATO

Två skådespelare iklär sig den gamla 90-talsseriens huvudkaraktärer Mitch och CJ’s roller i ett djupt personligt och ofiltrerat samtal där publiken får en chans att tjuvlyssna.

 

8-11/3

SKULD – NYA RÖRELSEN & POSTE RESTANTE

SKULD är ett deltagarbaserat performance, en gemenskapsdans i kolonialismens fotspår med någon annans skor på fötterna.

 

17-18/3
SOMETHING AND NOTHING ABOUT DARKNESS
– MIKKO NIEMISTÖ  &  SANNA BLENNOW

Ett energifyllt performance av rörelse, text och ljud som omfamnar intigheten och djuret inom oss och söker sig mot den mörka sidan.

30 – 31/3
fera – RUBY NILSSON

fera är vad Djävulen är för Gud: nödvändig och alltid närvarande i form av hot, terror och mörker.
fera är ett nyskrivet verk av Ruby Nilsson

 

12–13/4
DON’T FEAR CHANGE – BRAVOTOGA

Scoutpraktiker blandas med kognitiv gruppterapi i denna dramatiska undersökning om att fly ifrån vår domesticerade vardag och återvända till vårt inre otämjda “wildlife”.

14/4
POWER – RIKSTEATERN CREA

En visuell performanceföreställning där tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid skärskådar kvinnliga normer och tabun, genom poesi, sång och battles.

20–21/4
MAKE BANANA CRY – ANDREW TAY &  STEPHEN THOMPSON

6 konstnärer konfronterar det västerländska samhällets uppfattning om ”asiatiskhet” i en kritisk föreställning som återtar, protesterar mot och undergräver klichéer.

10-17/6
THE SHAMELESS DRESSMESS – CRUSH

Med utgångspunkt i klubbrummet som queer mötesplats bjuder detta interaktiva performance in publiken att med fiktion, mask, kostymering och koreografi utforska sitt eget och andras handlingsutrymme.