fbpx
Inkonst

Scener & teknik

Inkonst finns idag i på Bergsgatan i Malmö i den gamla chokladfabriken Mazetti, som startade redan 1888. Sedan fabriken lagts ner på 1990-talet såldes den till Malmö stad och inrymmer sedan 2006 bl.a. Teaterhögskolan och Kulturhuset Mazetti med massa olika verksamheter.

Inkonst ligger i markplan med egen ingång och har tre fasta scener: blackboxen, stora och lilla scenen. Vi har även en lounge och två barer.

Blackboxen

Teatern är en blackbox med ett flyttbart gradängsystem, som även kan vara halvt ute. Här visar vi större delen av vårt scenkonstprogram, men även andra arrangemang som klubbar, festivaler, filmvisningar och konferenser. Sittande kan vi max ha 220 personer, men utan gradäng tar teatern in 300 personer.

Mer info…

Stora scenen

Detta är vår stora musikscen där vi gör de flesta konserter, men också filmvisningar, samtal, föreläsningar och andra arrangemang.
Scenen är upphöjd och här finns också en bar. Klubben tar in max 300 personer.

Mer info…

Lilla scenen

Lilla scenen fungerar också som foajé till teatern. Här huserar många av våra småklubbar och här gör vi gärna mindre spelningar eller samtal. Scenen är upphöjd och här finns också en bar. Lilla scenen tar normalt in 150 personer.

Mer info…

Inkonstbaren

Inkonstbaren, även kallad loungen är utrymmet efter själva entrén, där vi byggt våran nya bar.  Här finns även toaletter. Inkonstbaren tar max in 150 personer. Vi har ingen fast teknik i loungen.

Mer info…

Teknik

Våra tre scener har fast teknik, men vi hyr också in den teknik som behövs för varje enskilt arrangemang. Under varje scen ovan hittar du mer info om vilken teknik vi har i huset. Du kan också maila Inkonsts chefstekniker Jonas Siöström på jonas@inkonst.com.

 

Tillgänglighet

På Inkonst finns inga större trösklar eller trappor, förutom till teatern, dit det finns möjlighet att åka hiss eller att sitta längst upp. Är du rörelsehindrad och ska besöka teatern rekommenderar vi dig komma i god tid, så hjälper våra teatervärdar dig att komma på plats. Vi har också en toalett i entrén för dig med fysiskt funktionshinder. I teatern finns även en hörslinga, men för att denna ska vara aktiverad vill vi att du mailar vår tekniska chef Jonas Siöström på jonas@inkonst.com minst  2 dagar innan ditt besök.

För gäster
– Entrén är lättillgänglig för rullstolsburna, inga trappsteg. Nära till Bergsgatan för ev. specialtransport.
– HWC lättillgänglig i foajén.
– Allt finns på samma plan, förutom scennivå i teatern.
– Rullstolsplatser i teatern på markplan och möjlighet att sitta i scenplan (kräver dock assistans med hiss av oss).
– Hörslinga i teatern som kan aktiveras vid förvarning.

För artister/arrangörer
– Loger tillgängliga med rullstol via hiss.
– HWC backstage
–Observera att vi inte har någon rullstolsramp till scenerna, kontakta vår tekniska chef om detta behövs på jonas@inkonst.com

Inkonst har avtal med Malmönyckeln, vilket innebär att du som har detta kort kan ta med dig en stödperson utan extra kostnad när du går på Inkonst. Visa kortet i kassan när du köper din biljett så går din stödperson in gratis. Har du redan köpt biljett via Tickster, kontakta oss direkt så ser vi till att det finns plats för din stödperson också.

Har du andra frågor är du välkommen att kontakta oss på info@inkonst.com.