Inkonst

26/2
BamBam Frost “So Sorry”

Musikvideor, rosa rum, Rihanna

Vi tittar på musikvideo efter musikvideo. Pratar om musikvideor, om vad musikvideor betyder, vad de gjort med oss och sättet vi rör oss på. Vi har dansat olika danser, danser vi knappt vågar visa, men vi kommer visa något helt AMAZING. Tack MTV för oändlig inspiration. Och tack internet.

Ett helt rosa rum. Kroppsliga erfarenheter av att bebo en kropp som inte passerar som norm.

Att se sig själv representerad bland kvinnliga stjärnor som Beyonce och Rihanna. Inspireras av hur de rör sig på scen för att energin ska nå längst bak på en arena med tiotusentals fans. Hur deras kläder, ljus och scenografi arbetar tillsammans för att skapa en upplevelse av något övermänskligt mäktigt, nästan gudomligt.

Att placera sitt arbete med sin kropp, sin tillhörighet, sin resa i en sådan rörelse – ge sitt arbete den oerhörda kvaliteten. Placera den i ett helt rosa rum.

BamBam Frost är dansare och koreograf baserad i Stockholm. 2013 tog hon kandidatexamen i Samtida dans från DOCH/Dans och Cirkushögskolan. BamBam har arbetat med bland annat Marina Abramovic, Erik Linghede, Paloma Madrid, Lisa Janbell och Mari Carrasco och Mette Ingvartsen. Sedan 2008 är BamBam medlem i P*fect Dancecompany som bl a har medverkat i en rad musikvideos, konserter och som pausnummer på Melodifestivalen. Hon turnerade med Erik Linghedes dansproduktion Drone under 2018. Verket Sorry, som ligger till grund för föreställningen So Sorry, var hennes debut som koreograf.

Medverkande: BamBam Frost, Mari Carrasco, Lydia Östberg Diakité | Koreograf: BamBam Frost | Ljusdesign: Anton Andersson  | Ljuddesign: Yared Cederlund | Scenografi: Lisa Berkert Wallard | Producent och turné: Riksteatern